Wierschuur en zeewier

Oosterend Terschelling

De Wierschuur op Terschelling, gebouwd in 1906, diende om zeewier te drogen. Dit werd gebruikt als meststof, voor soda (glas, zeep) en isolatie. Nu populair in gastronomie: sushi, soepen en zilte aardappelteelt met Waddengoud-keurmerk. De Wierschuur is nu...

De Wierschuur, gebouwd in 1906 nabij Oosterend op Terschelling, werd oorspronkelijk gebruikt om aangespoeld zeewier te drogen en persen. Zeewier was destijds een belangrijke grondstof, gebruikt als meststof in de landbouw, voor de productie van soda (essentieel voor glas en zeep) en als isolatiemateriaal. Tegenwoordig wint zeewier aan populariteit in de gastronomie, met toepassingen in zeewierchips, sushi, salades, soepen, pasta’s en brood. Als duurzaam ingrediënt speelt het een groeiende rol in de Waddenregio en heel Nederland onder andere als meststof in zilte aardappelteelt die gecertificeerd is met het Waddengoud-Werelderfgoed Waddenzee keurmerk.

De Wierschuur, nu een kampeerboerderij, weerspiegelt deze rijke historie. Uniek buitendijks gelegen, opent de schuur enkel van half april tot half oktober.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wierschuur en zeewier

Wierschuur en zeewier
Dwarsdijk
Oosterend Terschelling
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.