Hollum
Op de Amelander akkers waar de meeuwen krijsend overvliegen, wordt het mosterdzaad al decennialang gezaaid en verbouwd. Een groot team van vrijwilligers oogst deze zaden waarna de molen in Hollum ze vermaalt tot de, ons aller bekende, mosterd.
Bekijk alle 5 foto's
Op de Amelander akkers waar de meeuwen krijsend overvliegen, wordt het mosterdzaad al decennialang gezaaid en verbouwd. Een groot team van vrijwilligers oogst deze zaden waarna de molen in Hollum ze vermaalt tot de, ons aller bekende, mosterd.
Deze heerlijke mosterd in de karakteristieke zeshoekige potjes mag zich dan ook met recht echte Amelander mosterd noemen. Deze mosterd wordt met enkel natuurlijke ingrediënten geproduceerd op het eiland en is er in maar liefst 13 verschillende smaken. Dit bijzonder lekkere streekproduct is bij veel gerechten een fijne smaakmaker op tafel en absoluut geen mosterd na de maaltijd.
Hier vind je Koren- en mosterdmolen De Verwachting
Molenweg 8vanaf jouw locatie