Lente chef's clips

Het Waddengebied zit vol met verrassende streekproducten. Ook in de winter zijn er genoeg lokale producten die je kunt gebruiken voor de lekkerste gerechten. Wat dacht je van aardbeien, lam en garnalen. Die smaken toch net even wat beter als je weet waar ze vandaag komen. Om deze heerlijkheden meer onder de aandacht te brengen hebben allerlei chef’s uit het Waddengebied hun recepten gedeeld. Voor ieder seizoen zijn er vijf chef's clips gemaakt. Doe hier je culinaire inspiratie op voor de lente. 

Chawan Mushi - Met kokkels, garnalen en mosselen

Dit recept is van Stefan Visser, restaurant Steef Leeuwarden

Waddengarnalen soep - Met kokkels

Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine

Aardbei Romanoff - op zijn Grunnings

Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine

Pastilla van Texelse lamskotelet - Met lamsoren

Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine

Koude loempia - Van zeekraal, Waddengarnalen en warme mayonaise

Dit recept is van: Albert Kooy , Dutch Cuisine

Ontdek meer - Waddengastronomie

De Chef's Clips zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.