De culinaire Wadden Weken vinden plaats van 21 oktober t/m 26 november 2023. Begin september beginnen we met een marketingcampagne. Daarom hebben wij voor 1 oktober input van jou nodig. Ook dit jaar zal er weer een startevent plaats vinden. Hoe dit er precies gaat uitzien wordt later verder ingevuld.
Er zijn verschillende mogelijkheden om mee te doen met de Culinaire Wadden Weken. Door bijvoorbeeld:
Belangrijk is dat het Waddenvoedsel uit deze periode centraal staat. Het streven is om een verhouding van 80% waddenproducten en 20% producten buiten het waddengebied te gebruiken. Het liefst natuurlijk wel zo lokaal mogelijk.
Vanuit de marketingcampagne verzorgen we verschillende uitingen, waar deelnemers van de Culinaire Wadden Weken uitgelicht zullen worden. En waar we aandacht voor de Culinaire Wadden Weken genereren. Denk bijvoorbeeld aan:
Om zo goed mogelijk zichtbaar te zijn op de website van Visit Wadden kun je een gratis vermelding krijgen in onze Online Data Platform (ODP). Heb je al een vermelding? Zorg er dan voor dat je bedrijfsvermelding up to date is. Heb je nog geen vermelding op Visit Wadden? Visit Wadden biedt jou de mogelijkheid om een gratis vermelding aan te maken. Lees meer en vind nuttige informatie die jou een flink eind op weg helpen.
Lees meerBen je als groene ondernemer al zichtbaar op Visit Wadden? Dat kan door de checklist in te vullen. Heb je deze ingevuld en voldoe je aan de criteria? Dan ontvang je een speciaal klaverblad bij je vermelding en ben je als duurzame ondernemer te vinden op Visit Wadden en zul je vaker worden uitgelicht op de duurzame pagina's.
Lees meer'Smaak van de Wadden voor ondernemers' is gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.