Aardappel in zoutkorst
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
5 zilte aardappels van Texel
grof zout
bloem
mayonaise
crème fraîche
zilte groenten
Bereidingswijze
Was de aardappels en maak een korst van één deel grof zout één deel bloem en een beetje water totdat er een mooi deeg ontstaat.
Rol het deeg en verpak de aardappels erin en bak ze af voor 60 minuten in een oven voor 160 ˚C.
Snijd het kapje eraf en boor met behulp van een parisienne boor.
Maak de aardappelbolletjes aan met een beetje crème fraîche een beetje mayonaise naar smaak.
Maak het bord op met zilte groenten zoals zeemelde, zeevenkel, zeekraal, oesterblad, zeebanaantjes en ijskruid.
Serveer er eventueel wat kokkeltjes bij.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers