Aardappelkrokant met makreel salade

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

2 middelgrote aardappelen  
koolzaadolie 
100 gram gerookte makreel  
1 appel Elstar (bijv. van Oudenbosch)
10 gram bieslook 
10 gram sjalot  
zout en peper  
50 gram schapenyoghurt zeekraal 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. 
Maak de aardappelen goed schoon en leg ze in een gastronorm bak.   
Smeer ze in met koolzaadolie en bestrooi met zout.  
Doe ze in de oven op 180 C. voor 25 minuten. 
Snijd tussendoor de appel brunoise, snijd de bieslook en snipper de sjalot.  
Als de aardappel goed gaar is snijd het doormidden en haal het leeg met een lepel.  
Frituur hierna de schil krokant op 160 C.  
Doe alle ingrediënten voor de salade in een bekken en meng aan met de schapenyoghurt.  
Breng op smaak met zout en peper. 
Vul de aardappelschil met de salade en garneer met zeekraal. 

Sjoerd Kramer, restaurant Steef Leeuwarden 

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.