Aardappelkrokant met makreel salade
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
2 middelgrote aardappelen
koolzaadolie
100 gram gerookte makreel
1 appel Elstar (bijv. van Oudenbosch)
10 gram bieslook
10 gram sjalot
zout en peper
50 gram schapenyoghurt zeekraal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 C.
Maak de aardappelen goed schoon en leg ze in een gastronorm bak.
Smeer ze in met koolzaadolie en bestrooi met zout.
Doe ze in de oven op 180 C. voor 25 minuten.
Snijd tussendoor de appel brunoise, snijd de bieslook en snipper de sjalot.
Als de aardappel goed gaar is snijd het doormidden en haal het leeg met een lepel.
Frituur hierna de schil krokant op 160 C.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een bekken en meng aan met de schapenyoghurt.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de aardappelschil met de salade en garneer met zeekraal.
Sjoerd Kramer, restaurant Steef Leeuwarden
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers