Asperge, doperwten en tuinbonen in bruine botersaus van miso
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
200 gram tuinbonen
200 gram doperwten
5 asperges
2 sjalot
15 gram bruine boter (beurre noisette)
2 deciliter witte wijn of kookvocht van de asperges
0,5 deciliter azijn
3 takjes tijm
3 gram witte peperkorrels
75 gram boter
20 gram miso van woudbonen
daslook bloemen
daslookolie
zilte groenten
Bereidingswijze
Dop de tuinbonen en doperwten en blancheer kort in kokend water totdat ze beetgaar zijn.
Schil de asperges, kook ze 1 minuut en laat ze afkoelen in het kookvocht.
Snijd de sjalotten en fruit aan in de bruine boter en voeg de peperkorrels en tijm toe.
Blus af met de witte wijn of kookvocht van de asperge en de azijn.
Laat dit inkoken tot de helft. Zeef dit en monteer met de boter en breng op smaak met de miso.
Verwarm de asperges en de bonen en serveer met de botersaus.
Garneer met een paar druppels daslook olie, de daslookbloemen en zilte groenten naar keuze.
Yade Oudenhoven, Blume Groningen
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers