Boterkoek van schapenboter

Ingrediënten

150 gram witte basterdsuiker
200 gram schapenboter
snufje zout
225 gram bloem
1 losgeklopt eidooier
1 heel ei
1 eetlepel (schapen of geiten) melk
citroentijm, alleen de blaadjes (en een takje citroentijm als garnering)

Bereiding

Doe de suiker met de boter en het zout in een kom, roer vervolgens de eidooier erdoor

en meng dit met de bloem.

De blaadjes tijm erdoorheen strooien.

Laat het deeg in de koelkast gedurende een uur tot rust komen.

Neem een taartvorm met een losse bodem (boterkoekvorm) en vet de vorm in met boter.

Rol van het deeg een mooie ronde lap, zo groot als de vorm en plaats dit voorzichtig in de vorm.

Maak met een vork nog mooie lijntjes in het deeg. Klop het ei los met een beetje melk en bestrijk de koek met het melk -eimengsel.

Bak de koek in de oven gedurende 15-20 minuten.

Laat de koek helemaal afkoelen en leg er desgewenst een takje citroentijm op als garnering.

* nog wat onwennig met deze ingrediënten? De koek is uiteraard ook met roomboter te maken, de tijm geeft er een bijzondere smaak aan.
 

Recepten van Annette van Ruitenburg

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.