Brandade van Borger en stokvis
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
1 stokvis
1 kilo aardappel
3 dl. olijfolie
250 gram crème fraîche of/ Waddenzuivel als kwark of Skier van Texel
2 eetlepel mosterd
citroen zeste van 2 citroenen
8 gram zout
Bereidingswijze
Trek een bouillon van 1 liter water en de stokvis en laat dit 20 minuten trekken op 80 C.
Passeer de bouillon en pluk het vlees van de stokvis en gaar de aardappels in de bouillon.
Pureer de aardappels en meng in de blender met de olijfolie, crème fraîche (en mosterd).
Voeg de geplukte stokvis, citroen zeste toe en de breng op smaak met zout.
Garneer met de zilte groenten uit het seizoen.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers