Duindoorn bonbons

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

Duindoorngel 

410 gram ingekookt duindoorn puree 
410 gram rietsuiker
6 gram citroensap 
8 gram pectine 
60 gram witte suiker 
3 theelepel zout 
40 gram glucose 

Duindoorn ganache 

1 kilo witte suiker 
200 gram glucose 
400 gram slagroom 
400 gram ingekookt duindoorn puree 
320 gram ingekookt sinaasappelsap 
2 gram zout 
240 gram boter 
1,6 kilo Callebaut melkchocolade 

Bereidingswijze

Duindoorngel 

Doe de 410 g rietsuiker samen met de duindoorn puree in een steelpan. Verwarm tot 40 ˚C. 
Goed roeren met een garde. Meng de pectine samen met 60 g witte suiker. 
Wanneer het duindoorn mengsel 40 ˚C. bereikt, voeg al roerend de pectine samen met de witte suiker toe.  
Voeg hierna ook de glucose toe en de zout. 
Kook het mengsel tot 106 ˚C. Celsius, zet het vuur dan snel uit en voeg het citroensap al roerend toe. Doe het hete gel door een zeef en laat afkoelen. 
Daarna mixen met een staafmixer. 

Duindoorn ganache 

Karamelliseer de suiker en glucose tot een mooie blond bruin kleur. 
Blus af met het zout, opgewarmde slagroom en het ingekookte fruit puree/sap.
Breng eventjes weer naar de kook totdat je een mooie dikke karamel ontstaat. 
Zet het vuur uit en laat 10 minuten afkoelen. 
Voeg de boter al roerend toe. 
Laat afkoelen tot ongeveer 60 ˚C. 
Doe het mengsel door een zeef en gelijk daarna meng, het liefst met een thermoblender, met de chocolade. 

Wazilla Oving,  

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.