Duindoorn parfait
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
1 ei
2 eidooier
50 gram kristalsuiker
250 deciliter slagroom
200 gram duindoorn
handjevol duindoorn voor de garnering
Bereidingswijze
Doe de duindoorns in een steelpan met een laagje water en breng de duindoorns aan de kook en doe het in een liter maat en maak hier een gladde massa van met de staafmixer en plaats het in de koelkast.
Zet een pan op het vuur met ruim water erin, pak een beken en doe de ei en eidooier erin met de suiker en klop dit au bain-marie waterbadje, de pan met water op het vuur, op tot een stevige massa met de garde
een 8 kan maken van de massa.
Spatel de duindoornmassa en het luchtig geslagen ei massa door elkaar heen.
Pak een vorm of vormen en stort de het erin.
Plaats de parfait in de vriezer gedurende vijf uur.
Haal de parfait uit de vriezer stort de parfait op een mooi bord en doe er een takje citroenmunt bij en garneer af met duindoorns rond de duindoorn.
Jacob Jensma- Zwarte Haan,Waadhoeke
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers