Gerookte zilte aardappel met gepocheerde oester
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
1 kilo zilte aardappel van Texel
4 Waddenoesters
1 sjalot
50 gram boter
20 gram zeekraal
2 oesterblaadjes
Bereidingswijze
Kook of stoom de aardappels gaar.
Snijd de aardappels in parten en laat ze afkoelen.
Verwarm de rookoven voor op 80 C. en rook de aardappels voor 10-15 minuten.
Steek de oesters open en giet het vocht (zeewater) af, snijd de oester los inclusief de sluitspier en vang het door de oester geproduceerde vocht op.
Pocheer de oester nu licht met het sjalotje in het oestervocht, voeg de zeekraal en de boter toe.
Breng op smaak met beetje zwarte peper en citroen zeste.
Serveer de aardappels lauwwarm met de gepocheerde oester, zeekraal gesmolten boter en garneer af met oesterblad
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers