Groene asperge gewikkeld in zeesla en oesteremulsie

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

16 asperges, van Texel
25 gram zeesla
eetlepel raapzaadolie
handje dragon

Bereidingswijze

Zie hier het recept voor de oesteremulsie

Blancheer de asperge heel kort in zout water.
Leg 4 asperges op elkaar en rol ze in de zeesla.
Rooster de rolletjes nu kort op de BBQ en serveer direct met een kruidenmayonaise of oesteremulsie.

Gerard Voskuilen, Firda

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.