Groene asperge gewikkeld in zeesla en oesteremulsie
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
16 asperges, van Texel
25 gram zeesla
eetlepel raapzaadolie
handje dragon
Bereidingswijze
Zie hier het recept voor de oesteremulsie
Blancheer de asperge heel kort in zout water.
Leg 4 asperges op elkaar en rol ze in de zeesla.
Rooster de rolletjes nu kort op de BBQ en serveer direct met een kruidenmayonaise of oesteremulsie.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers