Gerookte IJsselmeer palingsoep met Waddenoester limoen crème fraîche
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
Palingsoep
1 liter water
750 gram huid en graat van de paling
1 ui, fijngesneden
¼ venkel, fijngesneden
1 winterpeen, grof gesneden
2 deciliter room
zout en peper
Waddenoester limoen crème fraîche
1 limoen
2 deciliter room
50 gram crème fraîche
1 oesters
zout en peper
Garnituur gerookte paling en bosui
Bereidingswijze
Palingsoep
Trek bouillon van de graat en de huid, niet laten koken.
Schuim de bouillon af en laat 20 minuten trekken, onder het kookpunt.
Fruit de groenten licht aan en voeg de gezeefde bouillon toe.
Breng het aan de kook en laat het even doorkoken.
Voeg dan de room toe en zeef hem nogmaals door een fijne zeef.
Breng de soep op smaak.
Waddenoester limoen crème fraîche
Doe de room, crème fraîche geraspte limoenschil en de oester in een litermaat.
Blend het door elkaar met de staafmixer en zeef het.
Stop de massa in de kidde.
Sluit de kidde af en voeg twee patronen toe.
Garneer met stukjes gerookte paling.
De crème fraîche over de soep spuiten en garneren met bosui.
Jelte Smid -de Schans Stavoren
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers