Mosterdsoep van de Wadden

Categorieën

Ingredienten

1 sjalotje
1 teentje knoflook
25 gr. boter
4 eetl. mosterd
8 dl. groentebouillon
zout 
versgemalen witte peper

Werkwijze

Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en hak het knoflook fijn.

Verhit de boter en bak daarin de sjalot en knoflook op een laag vuur glazig.

Voeg de mosterd toe en verhit deze even mee, zo wordt de mosterd minder zuur. 

Voeg bouillon toe en breng alles aan de kook.

Zet het vuur lager en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.

Zeef de soep en giet deze terug in de pan.

 

Op meerdere plekken in het Waddengebied wordt mosterd gemaakt. Voor mosterd uit het Waddengebied kan je onder andere terecht bij: 

  • Waddendelicatesse. Op Texel wordt bij het Zilte Groente Project mosterdzaad verbouwd voor deze mosterd.
  • Amelander mosterd. Op de akkers van Ameland wordt het mosterdzaad al decennialang verbouwd. Vrijwilligers oogsten de zaden en de molen in Hollum vermaalt ze tot de mosterd. 
  • Abrahams Mosterdmakerij. Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum daarentegen wordt er tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze mosterd geproduceerd.

 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.