Oester emulsie
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
3 waddenoesters
1 dl. koolzaadolie
citroensap
Bereidingswijze
Open de oester en bewaar het vocht.
Blender de oester met het citroensap.
Voeg druppelsgewijs de olie toe en blender tot een romige massa.
Is de emulsie te dik, slap af met wat oestervocht
Verwerk direct of bewaar het max 24 uur in de koeling.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers