Omgekeerde cranberrycake

Categorieën

Cranberries groeien ook op Vlieland. De oogst valt in september-oktober. Op Vlieland groeien cranberry’s op grote velden en is er geen vergunning nodig; de gemeente geeft de pluk vrij.

Ingredienten

60 g boter

100 g basterdsuiker

275 g cranberries

0,5 dl water

2 eieren

¼ theel. zout

120 g boter voor het beslag

150 g kristalsuiker

½ theel. kaneel

1,25 dl (haver)melk

200 g bloem

2 theel. bakpoeder

Cakevorm of tarte-tatinvorm of taartvorm van 24 cm

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Doe de boter en de basterdsuiker in een gietijzeren pan en laat al roerend op een laag vuur smelten, de cranberries met eventueel een klein beetje water. Verwarm de cranberry’s tot ze openspringen. Splits de eieren en zet ze apart. Klop de boter voor het beslag op met de kristalsuiker en de kaneel. Voeg eerst de eidooiers toe en dan de melk. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout en strooi dit geleidelijk bij het melkmengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Het beslag over de cranberries schenken en gladstrijken. Bak de taart in 35-40 minuten in de oven licht goudbruin. Laat de taart 15 minuten afkoelen. Stort hem dan uit de vorm op een schaal en serveer hem.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.