Omgekeerde cranberrycake
Categorieën
Cranberries groeien ook op Vlieland. De oogst valt in september-oktober. Op Vlieland groeien cranberry’s op grote velden en is er geen vergunning nodig; de gemeente geeft de pluk vrij.
Ingredienten
60 g boter
100 g basterdsuiker
275 g cranberries
0,5 dl water
2 eieren
¼ theel. zout
120 g boter voor het beslag
150 g kristalsuiker
½ theel. kaneel
1,25 dl (haver)melk
200 g bloem
2 theel. bakpoeder
Cakevorm of tarte-tatinvorm of taartvorm van 24 cm
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Doe de boter en de basterdsuiker in een gietijzeren pan en laat al roerend op een laag vuur smelten, de cranberries met eventueel een klein beetje water. Verwarm de cranberry’s tot ze openspringen. Splits de eieren en zet ze apart. Klop de boter voor het beslag op met de kristalsuiker en de kaneel. Voeg eerst de eidooiers toe en dan de melk. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout en strooi dit geleidelijk bij het melkmengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Het beslag over de cranberries schenken en gladstrijken. Bak de taart in 35-40 minuten in de oven licht goudbruin. Laat de taart 15 minuten afkoelen. Stort hem dan uit de vorm op een schaal en serveer hem.
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten