Panna cotta van brandnetel en appel
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
Poffert crumble
10 gram basterdsuiker
1 deciliter melk
10 gram boter
30 gram roggebloem
Brandnetel panna cotta
10 brandnetels
1 deciliter room
2 gram agar
Appel panna cotta
3 appels persen of 1 deciliter appelsap
1 deciliter room
2 gram agar
Bereidingswijze
Kneed alle ingrediënten tot een crumble.
Draai de brandnetels op met room, zet deze op in een pannetje tot deze kookt en voeg de agar toe. Zeef de room. Haal de staafmixer er nog een keer door en stort hem nu in de gewenste vorm.
Draai de appels op met room, zet deze op in een pannetje tot deze kookt en voeg de agar toe. Haal de staafmixer er nog een keer door en stort hem nu in de gewenste vorm.
Jerrel Terpstra, Grand Cafe Jan Wergea
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers