Rillette van spekbokking
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
1 spekbokking
50 gram boter
sap van 1 limoen
zeste van ½ limoen
Furikake/ boekweit/ gedroogd zeewier
Bereidingswijze
Maak de spekbokking schoon en ontdoe van vel en graten.
Smelt de boter en voeg de zeste en sap van limoen toe.
Voeg de spekbokking toe en doe het in een klein weckpotje en laat opstijven.
NB maak je eigen furikake of bestrooi het voor serveren met krokante boekweit of gedroogd zeewier en serveer dit bij je brood vooraf.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers