Rillettes van schaapsnek
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
500 gram nek van Texels lam of schaap
4 gram grof zout
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
125 gram reuzel
125 gram boter
zout en peper
Bereidingswijze
Marineer de nek 2 uur met het zout, gehakte knoflook, rozemarijn en tijm.
Smelt de boter en reuzel en snijd het vlees in blokjes.
Leg de blokjes wild zwijn in het reuzel-botermengsel en gaar het 8 uur in de oven op 68°C.
Giet de helft van het vet eraf en draai de massa in de keukenmachine fijn zodat er een draderige structuur ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer op gegrild zuurdesemtoast met ingelegde schorseneer of andere ingelegde groenten
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers