Soep van raasdonders en bonenkruid
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
4 takjes bonenkruid
50 gram gerookt buikspek
koolzaadolie
1 liter bouillon naar keuze
250 gram kapucijners geweekt of vers (Waldfarming)
50 gram crème fraîche of/ Waddenzuivel als kwark of Skier van Texel
Bereidingswijze
Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook bonen en spek aan.
Voeg de kapucijners en de bouillon toe en kook de bonen gaar.
Haal de helft van de kapucijners eruit en pureer de overige met de bouillon.
Zeef de soep en kook in en breng op smaak met wat extra bonenkruid en bieslook.
Verdeel de crème fraîche over de 4 borden en de hele kapucijners.
Schuim de soep om met een staafmixer en serveer dit over de bonen en serveer direct.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers