Soep van raasdonders en bonenkruid

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

1 ui gesnipperd  
1 teen knoflook gesnipperd  
4 takjes bonenkruid  
50 gram gerookt buikspek  
koolzaadolie  
1 liter bouillon naar keuze  
250 gram kapucijners geweekt of vers (Waldfarming)  
50 gram crème fraîche of/ Waddenzuivel als kwark of Skier van Texel 

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook bonen en spek aan.   
Voeg de kapucijners en de bouillon toe en kook de bonen gaar.  
Haal de helft van de kapucijners eruit en pureer de overige met de bouillon.    
Zeef de soep en kook in en breng op smaak met wat extra bonenkruid en bieslook.   
Verdeel de crème fraîche over de 4 borden en de hele kapucijners.  
Schuim de soep om met een staafmixer en serveer dit over de bonen en serveer direct.   

Gerard Voskuilen, Firda

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.