Soep van zeesla met wadden garnalen
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
100 gram zeesla
1 sjalot, fijngesnipperd
¼ prei, fijngesneden
½ venkel
50 gram aardappel
50 gram boter
8 deciliter groentenbouillon
2 deciliter room
50 gram crème fraîche of/ Waddenzuivel als kwark of Skier van Texel
zout en peper
100 gram Waddengarnalen
zeevenkel
Bereidingswijze
Fruit de ui en prei, venkel in de roomboter aan.
Voeg de aardappel en de zeesla toe en fruit even mee.
Doe de bouillon erbij samen met de room toe en breng aan de kook.
Kook de aardappel gaar en pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de crème fraîche toe.
Serveer de soep met de wadden garnalen en garneer af met een takje zeevenkel.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers