Soep van zeesla met wadden garnalen

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

100 gram zeesla 
1 sjalot, fijngesnipperd 
¼ prei, fijngesneden  
½ venkel 
50 gram aardappel 
50 gram boter 
8 deciliter groentenbouillon 
2 deciliter room 
50 gram crème fraîche of/ Waddenzuivel als kwark of Skier van Texel 
zout en peper 
100 gram Waddengarnalen 
zeevenkel 

Bereidingswijze

Fruit de ui en prei, venkel in de roomboter aan.  
Voeg de aardappel en de zeesla toe en fruit even mee. 
Doe de bouillon erbij samen met de room toe en breng aan de kook. 
Kook de aardappel gaar en pureer de soep met een staafmixer. 
Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de crème fraîche toe.
Serveer de soep met de wadden garnalen en garneer af met een takje zeevenkel. 

Gerard Voskuilen, Firda 

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.