Strandkrab soep
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
400 gram verse strandkrab
0,3 deciliter koolzaadolie
50 gram ui, gesneden
6 deciliter visfumet/ visbouillon
20 gram tomatenpuree
1,2 deciliter tomaat pelati
4 blaadjes basilicum
50 gram venkel, gesneden
2 takjes peterselie
2 takjes dragon
50 gram wortel, gesneden
50 gram prei, gesneden
1 stengel bleekselderij, gesneden
5 gram citroengras, gesneden
2 gram verse gemberwortel, fijngesneden
1/6 verse rode peper, fijngesneden
2 deciliter room
2 gram knoflook, fijn
0,5 deciliter medium sherry
0,25 deciliter brandy
0,5 deciliter witte wijn
2 druppels tabasco
Bereidingswijze
Doe de koolzaad in de pan en bak de krabben aan.
Doe alle groenten, specerijen en kruiden erbij bak aan.
Temperatuur temperen, de tomatenpuree erbij en ontzuren.
Blus af met de dranken en laat vervolgens de visfumet twee uur rustig trekken.
Voeg dan de room toe, even verhitten en passeren.
Soep op smaak brengen met zout.
Ruben Schippers Omke Jan & Guido Schuuring
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers