Tapenade van zeegroenten
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
100 gram zeekraal
50 gram zeesla
10 blaadjes basilicum
2 tenen knoflook
50 gram oude Fryske kaas
2 dl. koolzaadolie
1 snee oud brood
citroen zeste
zwarte peper
Bereidingswijze
Doe de zeekraal, knoflook zeesla en basilicum in een maatbeker en voeg de oude kaas, geraspt brood en koolzaadolie toe.
Zet de staafmixer erin en draai het fijn.
Breng verder op smaak met citroen zeste en een beetje verse zwarte peper.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers