Tapenade van zeegroenten

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

100 gram zeekraal  
50 gram zeesla 
10 blaadjes basilicum 
2 tenen knoflook 
50 gram oude Fryske kaas 
2 dl. koolzaadolie 
1 snee oud brood 
citroen zeste 
zwarte peper 

Bereidingswijze

Doe de zeekraal, knoflook zeesla en basilicum in een maatbeker en voeg de oude kaas, geraspt brood en koolzaadolie toe.
Zet de staafmixer erin en draai het fijn. 
Breng verder op smaak met citroen zeste en een beetje verse zwarte peper. 
 

Gerard Voskuilen, Firda

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.