Terschellinger pondkoek

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

500 gram tarwebloem 
250 gram gele basterdsuiker 
100 gram gesmolten boter 
2 deciliter melk 
zout 
6 theelepel koekkruiden 
1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

Roer de suiker, de gesmolten boter, het zout en de kruiden met de melk door elkaar tot een papje. Voeg daaraan het meel toe, vermengd met het bakpoeder. 
Leg het deeg een paar dagen op een koele plaats en laat het rusten. 
Smeer een bakplaat in met boter. 
Leg het deeg “in vorm” op de beboterde plaat. 
Vorm: een pondkoek is ongeveer 25cm lang en 15cm breed, waarbij de randen iets worden afgerond. De deegplak heeft een dikte van een halve centimeter. 
Bak de koek in 40 minuten op 175 ˚C. in de oven. 
Snijd de pondkoek na afkoelen in plakken. 

Flang Cupido, Flang in de Pan, Terschelling

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.