Terschellinger pondkoek
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
500 gram tarwebloem
250 gram gele basterdsuiker
100 gram gesmolten boter
2 deciliter melk
zout
6 theelepel koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
Roer de suiker, de gesmolten boter, het zout en de kruiden met de melk door elkaar tot een papje. Voeg daaraan het meel toe, vermengd met het bakpoeder.
Leg het deeg een paar dagen op een koele plaats en laat het rusten.
Smeer een bakplaat in met boter.
Leg het deeg “in vorm” op de beboterde plaat.
Vorm: een pondkoek is ongeveer 25cm lang en 15cm breed, waarbij de randen iets worden afgerond. De deegplak heeft een dikte van een halve centimeter.
Bak de koek in 40 minuten op 175 ˚C. in de oven.
Snijd de pondkoek na afkoelen in plakken.
Flang Cupido, Flang in de Pan, Terschelling
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers