Venkel en gort
Categorieën
Ingredienten
3 eetlepel olie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 venkelknollen, in plakken gesneden
1 eetlepel ras el hanout (mix van o.a. koriander, kummel, kerrie, kaneel)
½ chilipeper, zaden verwijderd, eventueel
250 gram tomaat uit blik
300 gram gort, gegaard
½ bosje peterselie
Werkwijze
Week de gort 8 uur op een koele plaats en vervang regelmatig het water. (Bijvoorbeeld de avond ervoor.) Giet het weekwater af en kook de gort beetgaar in groentebouillon gedurende 45 minuten. Laat de gort afkoelen. Doe eventueel de gort in een aparte kom met koud water. Niet spoelen met water, de gort verliest dan smaak.
Bak in olie de ui en knoflook, venkel. Voeg de kruiden en eventueel de chilipeper toe en de tomaten. Voeg naar smaak peper en zout toe en laat het gedurende 15 minuten sudderen. Serveer met gort en peterselie.
Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel- Copyright ©2019 voor Visit Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten