Wadden Chili con carne
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
1 Amelander droge worst fijngesneden
2 rode ui, fijn gesnipperd
2 teen knoflook fijngehakt
2 saucijs
10 roze peperkorrels
2 laurierblad
2 gram nootmuskaatpoeder
2 gram komijnpoeder
4 gram paprikapoeder
1 deciliter bruinbier Ameland vocht van roze pepers
0,4 deciliter jus de veau
200 gram gekookte reade krobbe of Kollumer erwt
Bereidingswijze
Snijd de ui, knoflook en droge worst fijn.
Bak de saucijzen aan en voeg alle droge ingrediënten samen in een pan voegen en aanbakken.
Afblussen met het vocht en laat dit even doorkoken.
Voeg hier aan de reade krobbe toe en breng het geheel op smaak.
Serveer met schapen yoghurt en fijngehakte koriander.
Jos Bosscha, Nobel Ameland
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers