Wadden Paella
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
350 gram spelt
½ deciliter koolzaadolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1 bleekselderij, stengel brunoise
100 gram gekookte Kollumer erwt
1 liter bouillon
2 eetlepels crème fraîche of/ Waddenzuivel als kwark of Skier van Texel
Bieslook/ selderijblad
Bereidingswijze
Laat de spelt een half uur weken in water en spoel daarna af.
Bak de spelt in olie met de gesnipperde sjalot, knoflook en voeg een beetje bouillon toe. Als de bouillon is verdampt voeg je weer wat bouillon toe net zolang dat je alle bouillon hebt toegevoegd
Voeg als laatste de bleekselderij en de gekookte erwten toe.
Breng op smaak met zout en peper of fijngesneden bieslook/ selderijblad.
Voeg de crème fraîche als laatste toe.
Garneer naar keuze met mosselen, kokkels, scheermes en zilte groenten.
Gerard Voskuilen, Dutch Cuisine
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers