Waddenvarken met kruisbessen en witte aalbes
Categorieën
Ingredienten
-600 gram Waddenvarken-stoofvlees, Bonte Bentheimer varkens van de biologische boerderij
-3 eetlepels kruisbessengelei of 1 dl. witte-aalbessensap
-kruidenmengsel van 2 gedroogde jeneverbessen, takje lavas, takje tijm, zeezout en versgemalen peper
-25 gram boter
-2 uien, gepeld, in ringen
-2 deciliter Vleesbouillon of wildfond
-1 laurierblad
-100 gr. kruisbessen of witte aalbes
-1 eetlepel maïzena
Werkwijze
Maak een marinade van kruisbessengelei of witte-aalbessap met de kruiden, zeezout en peper. Laat het vlees hierin afgedekt 2 uur of langer in de koelkast marineren.
Smelt de boter en schroei het vlees aan beide kanten dicht. Voeg de uien toe en blus af met bouillon of fond. Doe de laurier in de pan en stoof het vlees 1 uur.
Voeg als het vlees bijna gaar is de kruisbessen of witte bessen toe en stoof ze kort mee. Schep het vlees uit de pan en bind de saus met een lepel met wat koud water aangemengde maïzena.
Tip: drink er een glas aalbessenwijn Blanka bij.
Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel- Copyright ©2019 voor Visit Wadden
Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel- Copyright ©2019 voor Visit Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten