Bonendip met een beetje kurkuma
Categorieën
Ingrediënten
500 gram bonen, liefst droogbonen bv. witte boontjes of citroenbonen
10 gram gedroogde zeesla
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnzaadjes
1 teentje knoflook
1 citroen, rasp en sap
Snufje zout/peper
Takje zeevenkel om af te maken
Optioneel: een snufje chili of gedroogde cranberry
Werkwijze
Week de gedroogde bonen een nacht met de gedroogde zeesla. Kook de bonen in een ongeveer ½ uur gaar (als je lekker de tijd hebt kan je de bonen ook aan de kook brengen en de pan vervolgens in een krant wikkelen en daarna in een oude slaapzak wegzetten, ze garen dan vanzelf)
Giet de bonen af, maar vang wel wat vocht op.
Doe de komijnzaadjes kort in een droge koekenpan, als ze gaan geuren zijn ze klaar.
Maal de bonen, kruiden, knoflook en citroen in een keukenmachine. Voeg het bonenvocht toe als het niet smeuïg genoeg is. Maak de pasta af met zout/peper, een eetbaar bloemetje en als je het langs de dijk kan vinden: wat zeevenkel
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten