Wilde zeebaars met een stamppotje

Categorieën

Ingredienten

4 zeebaarsfilets van 100 tot 150 gram
75 gram boter
1 knoflookteentje
1 eetlepel zeewier, gedroogd
zout
500 gram aardappelen, geschild
1 eetlepel olijfolie of 25 gram boter
250 gram winterpostelein of spinazie of snijbiet
(gerookt) zeezout 

Werkwijze

Verwarm de boter en voeg knoflook en zeewier toe. De zeebaars zeer dun op de huid insnijden. Kruiden met peper en zout en zacht op de huid bakken in boter gedurende 8 tot 10 minuten, waarvan de laatste 2 minuten op de andere kant. Eventueel nog even tot rust laten komen in een lauwwarme oven. 

Kook intussen de aardappelen in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en

stamp ze fijn met een beetje olie of boter. 

Was de groenten en hak de blaadjes fijn en vermeng deze rauw met de puree.

Serveer de vis met het stamppotje en de jus van knoflook en zeewier.

 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.