Zeesla tempura
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
12 bladeren zee sla
100 gram tempurabloem
gezuiverd zeewater
Bereidingswijze
Was de zeesla dep de bladeren vervolgens voorzichtig droog.
Maak een dun tempura beslag met de bloem en het ijskoude zeewater.
Haal hier de sla doorheen en frituur dit krokant in olie van 180°C.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveer met vegan zeewier mayonaise als amuse.
Gerard Voskuilen, Firda
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers