Zeewier mayonaise

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

100 gram lijnzaadmix
50 gram azijn
20 gram vegan mosterd
30 gram zeesla
5 gram Furikake
5 gram zout
5 dl. koolzaadolie

Bereidingswijze

Voor de lijnzaadmix: draai 1 deel lijnzaad met 3 delen water zeer fijn in een blender.
Vermeng alle ingrediënten behalve de olie in een blender.
Giet de olie druppelsgewijs in de draaiende blender en vermeng tot een homogene massa.
 

Gerard Voskuilen, Firda

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.