Gezonde Grond bij biologische akkerbouw

Kloosterburen

Boeren mét de natuur: kijken, respecteren, meebewegen. Zonder bestrijdingsmiddelen, met gezonde grond en groenbemesters. Dit versterkt biodiversiteit en bodemkwaliteit.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Boeren mét de natuur. “Niet de natuur maken, maar er mee dansen. Er respect voor hebben.” Dat betekent voor Hero veel kijken naar de natuur en haar ontwikkeling. Bijvoorbeeld waar de vogels zich bevinden, waar ze nestelen en daar omheen werken. Maar ook het gebruik – of eigenlijk het weglaten – van bestrijdingsmiddel. Dit betekent veel wieden i.p.v. spuiten.

Behalve om smaak en voedingswaarde gaat het ook om de kwaliteit van de bodem en van het landschap.

Gezonde Grond is voor een bioboer van levensbelang. Grond is de basis van alle biodiversiteit! Bevordering van bodemleven, -structuur en verhogen van organisch stofgehalte staan centraal. Deze biologische boer doet dit met dierlijke mest en telen ze tussen de hoofdgewassen groenbemesters. Hierdoor krijg je een enorme -extra- vruchtwisseling in je bouwplan. Het gebruik van dierlijke mest is voor de biologische landbouw beperkt tot maximaal 170 kilogram stikstof per hectare per jaar.

Deze groenbemesters zijn in staat om voedingsstoffen als stikstof en koolstof vast te leggen. Permanent de grond bedekken met groenbemesters is de aanpak. Deze methode van het tussen of onder de hoofdgewassen verbouwen van groenbemesters noemt men ‘onder dekvrucht verbouwen. 

Afwisseling in gewassen is niet alleen goed voor de bodem en de boer, maar helpt ook planten en dieren om te floreren (biodiversiteit).

Entfernung zu Ihrem Standort

Hier finden Sie Gezonde Grond bij biologische akkerbouw

Gezonde Grond bij biologische akkerbouw
Dijkstwerweg 45
Kloosterburen
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.