Oost en Robustelly

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Minnertsga

Theaterconcert over een bijzondere vriendschap, Minnertsga én muziek. Uitvoerenden: Peter van der Zwaag, Simon Bouma, Judith Oost en Mirjam Beumer

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Theaterconcert ‘Oost en Robustelly’ is het eerste van een reeks presentatieconcerten rond muziekuitgaven die Uitgeverij ‘Boeijenga Music’ in de jaren 2024-2026 uitbrengt van componist, organist en musicoloog Gert Oost.

Organisten Peter van der Zwaag (Grote kerk Leeuwarden) en Simon Bouma (Doopsgezinde kerk Leeuwarden) vertellen samen met zangeres Mirjam Beumer en theatermaker/celliste Judith Oost een bijzonder verhaal over vriendschap, Minnertsga én muziek!

Vanuit het perspectief van Gerts dochter, Judith, komen we meer te weten over Gerts jeugdjaren in Minnertsga en over de ontdekkingsreis die Judith samen met Simon Bouma maakte toen het orgel-cello-duo op verkenning ging met Gerts composities.

Zij haalden Gerts werken uit het privé-archief en vonden fantasierijke muzikale verhalen, die de luisteraar meenemen naar een associatieve wereld van dromen, stoute grappen, strijd met het gebrokene en het verlangen naar liefde en harmonie in een verwarrende wereld. In ‘Oost en Robustelly’ zijn verschillende van deze composities te horen, in dialoog met werken van Johann Sebastian Bach.

Over Gert Oost: Gert oost had een carrière als concertorganist in binnen en buitenland. Hij was vaste organist van o.a. het Bätz-orgel in de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag en verschillende orgels in de omgeving Utrecht. Als componist liet Gert o.a. het Utrechts Psalter en diverse koorwerken na, waaruit nog altijd wordt gezongen door de, door Gert opgerichte, Utrechtse Schola Davidica. Ook als musicoloog liet Gert waardevolle werken na, waaronder het boek ‘Aan de hand van Bach’ en het boek over de Utrechtse orgelbouwers Bätz, waarop hij in 1975 promoveerde.

Over de uitvoerenden: Simon Bouma (organist Doopsgezinde kerk Leeuwarden) en theatermaker/celliste Judith Oost vormen sinds 2018 een vast duo in de combinatie cello en orgel. Door middel van vernieuwende theaterconcerten brengen zij het klinkend erfgoed in de Noordelijke provincies op verfrissende wijze onder de aandacht. In 2024 toeren zij o.a. rond met het project O CIELO, klinkend erfgoed van Súdwest- tot Noardeast-Fryslân. Peter van der Zwaag is vaste organist van de Grote kerk in Leeuwarden en heeft een landelijke carrière als concertorganist. Hij is eigenaar van muziekuitgeverij Boeijenga Music en is als artistiek adviseur betrokken bij Organum Frisicum. Daarnaast is hij eindredacteur van de Friese orgelkrant. Sopraan Mirjam Beumer treedt op in concerten, muziekprojecten en kerkdiensten als zangeres en heeft een eigen praktijk voor zang en adem in Utrecht. Zij werkte in het verleden regelmatig samen met Gert Oost, o.a. bij concerten in de Gotische Zaal in Den Haag.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de kerkbetrokkenen van de Meinardskerk Minnertsga, Stichting Nij Bethanië, het Herbert Duintjer Fonds en de Gemeente Waadhoeke.

Wanneer:
t/m 8 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Oost en Robustelly

Meinardskerk Minnertsga
Meinardswei 3
9047KD Minnertsga
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.