Slappeterp

Slappeterp

Slappeterp is een terpdorp in de gemeente Waadhoeke, in de Nederlandse provincie Friesland. Slappeterp ligt tussen Dronrijp en Ried.

Ontdek het Charmante Dorp Slappeterp een idyllisch dorp gelegen in de gemeente Waadhoeke. Dit kleine, maar levendige dorp biedt een warm welkom aan iedereen die op zoek is naar rust, natuur en een hechte gemeenschap.

Slappeterp en het nabijgelegen Skingen worden vaak samen genoemd als tweelingdorpen. De inwoners werken nauw samen en delen veel voorzieningen, waardoor een sterke band is ontstaan tussen de twee dorpen. Samen creëren ze een gevoel van saamhorigheid dat zeldzaam is in deze moderne tijden.

In de zomermaanden juli en augustus openen de kerken van Skingen en Slappeterp hun deuren voor boeiende exposities. Deze tentoonstellingen bieden bezoekers de kans om lokale kunst en cultuur te bewonderen in een historische setting, wat een unieke kijk geeft op het erfgoed van de regio.

Een van de verborgen juweeltjes van Slappeterp is het natuurzwembad De Swanneblom. Deze unieke locatie biedt een verfrissende ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Omringd door prachtige natuur, is het de perfecte plek om te zwemmen, ontspannen en genieten van de serene omgeving. Zin in een versnapering? Naast de zwemvijver ligt de minicamping en theetuin Slappeterp. 

Of u nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, geïnteresseerd bent in culturele evenementen, of gewoon de schoonheid van het Friese platteland wilt ontdekken, Slappeterp heeft voor ieder wat wils. Beleef de charme en gastvrijheid van dit bijzondere dorp en laat u verrassen door alles wat het te bieden heeft. 

Plan uw bezoek aan Slappeterp en ervaar zelf waarom dit kleine dorp zo’n grote indruk maakt.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Slappeterp

9037 JV Slappeterp
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.