Bekijk alle 4 foto's
Restaurant 't Ailand is gelegen aan de Waddenzee op het puntje van de Haven. Wadvissers Jan en Barbara Geertsema serveren hier hun eigen vangst en de vangst van hun collega's. Je kan er genieten van verse poon, kabeljauw en zeebaars. En natuurlijk ook Wilde Wad Oesters, garnalen, kokkels, direct van het Wad.
De vis wordt niet gepaneerd, maar naturel op de huid gebakken en geserveerd met huisgemaakte patat. Voor vegetariërs en 'visverlaters' tovert de kok graag iets extra lekkers op tafel, zoals een hachée van seitan of een runderstoofpotje.
Er heerst een ongedwongen huiselijke sfeer en kinderen zijn welkom. Ook honden zijn geen probleem, zolang ze zich gedragen. 't Ailand is ook de thuisbasis voor onze Wadvistochten, en in de viswerkplaats worden Workshops gegeven.
Bij Restaurant 't Ailand staat duurzaamheid hoog in het vaandel!
We hebben plantenbakken met bloemen voor insecten. Veel inheems materiaal, zelf opkweken uit biologisch zaad. Kompost van gemeentewerf ipv potgrond en tuinaarde uit tuincentrum (want die kan behandeld zijn tegen insecten).
We maken gebruik van een regenton voor de planten. Handenwaswater van dakterras komt ook in regenton. En hebben een zuinigere vaatwasser en wasmachine.
Veel zonnepanelen gelegd. Koelcel en vriescel geheel vervangen, nieuwe indeling, betere isolatie, zuinigere koelmotoren. Minder 'dagkoelingen' laten draaien.
Als er een actuele aanleiding is dan vragen we actief om extra fooi en schenken de hele fooienpot aan een goed doel.
Minder suiker, minder zout. Rekening houden met 'het hongerige brein'. En voedseleducatie.
We hebben een samenwerking met biologisch akkerbouwbedrijf Westers. Zij telen de aardappels voor onze patat, deels bemest met zeewierbijvangst uit onze visnetten.
Hier vind je Restaurant 't Ailand
't Ailandvanaf jouw locatie