Bekijk alle 5 foto's
Tijdens de culinaire Wadden Weken proef je bij ons het volgende:
Kokkel-scheermes pannetje | Wilde Wad Oesters: rauw, gegratineerd of met salsa verde uit de oven | Patat van 'zeewieraardappels' |Op de huid gebakken zeebaars | Zoet: vlierbloesemtaartje met duindoorngelei
Boek jouw tafel en ontdek de smaak van het Waddengebied.
Restaurant 't Ailand Lauwersoog "Eten wat het wad schaft"
In 2011 opende Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food International, Proeflokaal ’t Ailand. Een initiatief van Jan en Barbara Geertsema, Goede Vissers TS31 – ‘vissers met respect voor de zee’. Inmiddels is 't Ailand uitgebreid met een viswerkplaats a.k.a fileerlokaal waar je workshops kunt volgen en kun je mee op de Waddenzee met een van de wadvistochten.
(Vis) Restaurant
Hier kun je diverse soorten Noordzee vis proeven van Goede Vissers en hun viscollega's en de befaamde Wilde Wad oesters, welke Jan en Barbara zelf met de hand rapen op het droog gevallen Wad. Deze oesters hebben het Waddengoud keurmerk (gecertificeerd lokaal product). Ook worden er diverse andere streekproducten geserveerd en verkocht. Ook vlees en vegetarische gerechten en huisgemaakte patat. Voor reserveringen in het restaurant bel tijdens openingstijden of mail naar tailand@goedevissers.nl.
Viswerkplaats | Wadvistochten & Workshops
In de naastgelegen viswerkplaats zijn ook verse en gerookte vis en oesters te koop. Daarnaast bieden zij ook wadvistochten aan en kun je er workshops volgen! Denk hierbij aan een workshop vis fileren, mee oesters rapen, plankton bekijken of slikslede rijden. Ook voor groepen zijn arrangementen mogelijk. Meer info is te vinden op wadvistochten.nl. Boeken kan via wadvistochten@goedevissers.nl.
Je kunt ook bellen of binnenlopen bij restaurant 't Ailand tijdens openingstijden.
Parkeren kan voor de deur. Er is een oprijstrook naar de ingang van het restaurant, geschikt voor rolstoelen. Het dakterras is bereikbaar via een wenteltrap aan de buitenzijde van ons pand.