Gekookte en gebrande ui

Een ui is ontzettend voedzaam én heeft heel veel smaak. Wilbert legt je uit hoe een ui kunt koken én branden.

Ingrediënten: 

  • Water
  • Uien
  • Zout

Bereiding

1. Zet een pan met een laag water op het vuur, genoeg om de uien helemaal onder te zetten. Doe er een flinke snuf zout in. 
2. Haal eventueel de grond van de uien en leg de uien in het water.
3. Zet het vuur laag zodra het aan de kook is.
4. Na een kleine dertig minuten zijn de uien redelijk zacht. Haal uit het water en snijd doormidden. 
5. Bak de ui in een hete pan (je hoeft geen olie toe te voegen) of brand met een brander tot ze (op het platte stuk waar je ze doormidden hebt gesneden) mooi bruin zijn
6. Haal de schil eraf en snijd de ui in kleine stukjes. 
7. Lekker in een salade of door een stamppotje! 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.