Proef het Wad
Categorieën
Dit recept is een heerlijk voorgerecht maar kan ook geserveerd worden bij de borrel. Bekijk de kookvlog om te zien hoe je dit gerecht zelf klaar kan maken!
Ingrediënten
- 600 gram bloem van de Wadden
- 470 ml warm water
- 1,5 eetlepel zout
- 7 gram gist
- 4 gram suiker
- 5 eetlepels passata
- 7 plakken spek van de Wadden
- 150 gram Kaas van de Wadden
- 2 takken verse Rozemarijn
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
2. Bewerk het deeg met je handen of met een kooklepel tot je een stevig geheel hebt. Voeg waar nodig extra bloem toe.
3. Laat het deeg voor twee uur rusten op kamertempratuur.
4. Rol na twee uur het deeg voorzichtig met je handen uit op een laag bakpapier.
5. Bestrijk het deeg met de passaat, leg het spek en de kaas er op.
6. Rol het deeg op en besprenkel het geheel met olijfolie en rozemarijn.
7. Verwarm de oven voor op 195 gaden.
8. Bak het brood in de voorverwarmde oven voor minimaal 45 minuten.
Bekijk de kookvlog! - (klik op de afbeelding om de video te starten)
-
Enno's Kitchen
-
Smaak van de Wadden