Oesters uit de frituur
Categorieën
Ingrediënten:
- 10 grote oesters
- 50 g bloem
- 80 ml bier
- gedroogde zee-eik
- zonnebloemolie
- grof zeezout
Keukenspullen:
- Oestermes
- Theedoek
- Kom
Bereidingstijd:
-
+/- 70 min. (afhankelijk van hoe snel je oesters open kunt steken)
Bereiding:
1. Open de oesters en houd ze apart van de schelpen.
2. Doe 50 gram bloem in een beslagkom.
3. Giet er een klein beetje bier bij.
4. Meng met een garde tot de klontjes bloem weg zijn en doe er naar smaak gedroogde zee-eik (in kleine stukjes) in.
5. Giet de rest van het bier erbij en zet het beslag een uurtje apart.
6. Verwarm olie in een frituurpan of gewone pan naar 180 graden.
7. Haal de oesters door het beslag en frituur goudbruin.
8. Haal uit de olie en laat uitlekken. Besprenkel met grof zeezout en serveer wark!
OESTERS ZIJN VERKRIJGBAAR BIJ:
-
Recepten van Wilbert en meer...
-
Wilbert kookt Wad