Polderhummus

De Kollumer zoete erwt (Zoete grauwe erwt) komt sinds 1978 van een tuinder uit Kollum. Lees in dit recept hoe je er heerlijke hummus van kunt maken.

Ingrediënten:

  • 250 g gedroogde Grauwe Kollumer zoete Erwt
  • 4 eetlepels lichte tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel komijn
  • 3 eetlepels appelazjin
  • Koolzaadolie
  • Azijn
  • Knoflook naar smaak
  • Zout
  • Peper  

Extra benodigdheden:
Een keukenmachine             

Bereiding

1. Laat de erwten tenminste 12 uur weken.
2. Kook de erwten in ruim water met een klein snufje zout in een uur goed gaar. Laat afkoelen. Giet af en bewaar het kookvocht. Houd een handje erwten apart voor garnering.
3. Doe de erwten met de knoflook (als je dat lekker vindt) in een keukenmachine.
4. Voeg scheutjes water toe tot de erwten een egale, zachte massa zijn.
5. Doe in een schaal en voeg de tahin, appelazijn en komijn toe.
6. Breng op smaak met peper en zout.
7. Doe de hummus op een bord, maak er een kuiltje in en giet daar koolzaadolie in.
8. Serveer met grove stukken brood.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.