Terschellinger Pofkes
Categorieën
Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan.
Ingrediënten
30 gram gedroogde cranberry's
30 gram rozijnen
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 deciliter koude melk
1 ei
20 gram suiker
snufje zout
koolzaadolie naar smaak
Bereidingswijze
Laat de gedroogde cranberry’s en rozijnen een kwartiertje in heet water wellen.
Meng het meel met de melk, het ei, de suiker en een snufje zout met een pollepel tot een glad beslag. Knijp het vocht uit de cranberry’s en rozijnen en roer ze door het beslag. Het beslag moet langzaam van de pollepel afdruipen, niet te dik of te dun dus.
Bedek een koekenpan met dikke bodem met een laag olie en laat die warm worden.
Schep met een (ijs)lepel kleine bolletjes beslag in de pan. Laat de pofkes heel langzaam goudbruin worden, keer ze daarna pas om.
Herhaal tot al het beslag op is. Vul af en toe wat koolzaadolie bij.
Serveer de pofkes met honing, stroop, cranberrycompote of poedersuiker.
Flang Cupido, Flang in de Pan Terschelling
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers