Vlieland mag misschien het kleinste Waddeneiland zijn, de smaakbeleving is dat zeker niet! Op het eiland geniet je van alles wat de zee te bieden heeft. Op een ambachtelijke manier en met aandacht voor duurzaamheid worden de lekkerste gerechten en producten gemaakt. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Restaurant Zuiver. Zij houden hun voorraad klein en daarmee hartstikke vers. Geen voedselverspilling dus en erg duurzaam.
Wat past er beter bij het eiland dan zeewier? ’s Zomers liggen er bulten op het Wad, vol vitamines, mineralen, jodium en ijzer. Zeewier is het voedsel van de toekomst.
Lees het hele verhaalOp Vlieland zijn de lokale voedselstromen en kleinschalige voedselproducenten zijn op een hand te tellen. Middels een culinaire wandeltocht over het eiland breng je bezoek aan de verschillende voedselstromen en de lokale ondernemers op het gebied van voedsel. De route vanaf het start tot eindpunt neemt zo’n 3,5 km in beslag.
Ontdek de route