De kop van Noord-Holland is voor veel smaakliefhebbers nog onbekend gebied. En dat terwijl er zo veel te ontdekken is. Vis natuurlijk, zowel zoetwater als uit het zoute water van de Waddenzee. Maar ook prachtige streekproducten. Zo had de eend van Wieringen eens de naam de allerbeste te zijn van het waddengebied en wat dacht je van de verse groenten en kruiden van De Groene Stek in de tuin van Fort Westoever.
Een heerlijke romige crumble van gort en appel. Laat je verrassen, dit is namelijk een perfect alternatief voor de appeltaart.
Een lekker gerecht met Wieringerboontjes, lamsoor, zeekraal, langoustines, basilicum en tomaten.
Een recept met knoflook uit Noord-Holland. Maak een heerlijk knoflookbrood met Biesheuvel knoflook. Lekker bij de borrel of als avondeten bij een kopje soep.
Geniet van een heerlijke stamppot met wilde zeebaars. Tip: Vraag bij de visboer om wilde zeebaars óf vraag het aan een visser op het strand.
Opzoek naar een vegetarisch gerecht met pit? Maak dit recept met venkelknollen, gort, el hanout, knoflook, chilipeper, tomaat uit blik en peterselie.