Oosterend Terschelling
Zeekool (Crambe maritima) groeit langs Europese kusten, zoals bij Oosterend op Terschelling, vaak tussen basaltblokken op zeedijken. Culinair worden jonge, gebleekte scheuten en bladeren gewaardeerd om hun frisse, nootachtige smaak, zowel rauw in salades...
Zeekool (Crambe maritima) is een zoutminnende vaste plant die voorkomt langs Europese kusten, waaronder bij Oosterend op Terschelling. De plant groeit vaak tussen basaltblokken op zeedijken, waar de zaden, die op zee kunnen drijven, aanspoelen en ontkiemen.
Culinair worden vooral de jonge, gebleekte scheuten en bladeren gewaardeerd vanwege hun frisse, nootachtige smaak met een lichte bitterheid. Ze kunnen rauw in salades worden verwerkt of gekookt als groente, vergelijkbaar met asperges. Ook de bloemhoofden, die doen denken aan broccoli, en de wortels zijn eetbaar.
Hier finden Sie Zeekool tussen de basaltblokken
Zeekool tussen de basaltblokkenvanaf jouw locatie