Concert Boreas Duo

Middelstum

Het Boreas Duo bestaat uit de Oostenrijksecelliste Johanna Varner en de Nederlandse gitarist Dick Toering.

Hun repertoireis zeer gevarieerd; van Barok tot folk en Zuid Amerikaanse muziek, te horen ophun eerste CD ‘Music for a While (2017) en de najaar 2024 verschenentweede CD ‘Si Dolce e’ l Tormento’. Veelstukken zijn eigen bewerkingen voor cello en gitaar, maar op beide CD’s staanook een aantal eigen composities van beide leden van het Boreas Duo, die eenverrassende aanvulling zijn op het melodieuze repertoire.

Hun samenspel valt op door een zeer naturelgeluid, waarbij cello en gitaar als een eenheid klinken. De uitgebreidepodiumervaring, zowel als duo maar ook individueel, heeft hier zeker mee temaken.

Johanna Varner studeerde cello aan deMusikhochschule in München, met aanvullend masterclasses met het bekende AlbanBerg Kwartet. Vervolgens toerde zij met diverse Klassieke orkesten door Europa, maar ook naar China en Japan. Als improviserend musicus speelde zij met deInstant Composers Pool uit Amsterdam, en vormde een kwartet met onder andere dedrummer Han Bennink.

Dick Toering studeerde klassiek gitaar aan hetconservatorium in Groningen bij Willem van Lier. Daarna was hij zeer actief alsgitarist en componist in diverse bands,waarbij zijn innovatieve gitaartechniek een grote rol speelde. Met deze bandshad hij internationaal succes, maar ook op bekende festivals als Eurosonic enNoorderslag. Ook was er een vruchtbare samenwerking met hedendaagse componistenals David Dramm, Ron Ford en David First.

Varner en Toering ontmoetten elkaar alsimproviserende musici, maar al gauw bleek dat zij dezelfde benadering haddenbij het spelen van klassieke muziek. Daarbij speelt hun gewoonte om bij hetspelen heel goed naar hun medemuzikanten te luisteren een zeer grote rol voorhet klinkende resultaat! Tel daarbij ophun voorliefde voor alle mogelijke soorten folk en het vermogen om eigenstukken te componeren, en je krijgt een uniek repertoire wat garant staat vooreen bijzonder concert!

Wanneer:
10 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,-
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Concert Boreas Duo

Theehuis en bakkerijmuseum Mendels
Kerkstraat 3
9991 BL Middelstum
Plan your route

from your location

Meer informatie


Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.