View all 4 pictures
Restaurant 't Ailand is located on the Wadden Sea at the tip of the Haven. Wad fishermen Jan and Barbara Geertsema serve their own catch and the catch of their colleagues here. You can enjoy fresh gurnard, cod and sea bass. And of course also Wild Wad Oysters, shrimps, cockles, directly from the Wad.
The fish is not breaded, but fried on the skin and served with home-made fries. For vegetarians and 'fish leavers' the cook likes to cook something extra on the table, such as a hachée of seitan or a beef stew.
There is a casual homely atmosphere and children are welcome. Dogs are also no problem as long as they behave. 't Ailand is also the home base for our Wadden Sea trips, and Workshops are given in the fishing workshop.
At Restaurant 't Ailand, sustainability is of great importance!
We hebben plantenbakken met bloemen voor insecten. Veel inheems materiaal, zelf opkweken uit biologisch zaad. Kompost van gemeentewerf ipv potgrond en tuinaarde uit tuincentrum (want die kan behandeld zijn tegen insecten).
We maken gebruik van een regenton voor de planten. Handenwaswater van dakterras komt ook in regenton. En hebben een zuinigere vaatwasser en wasmachine.
Veel zonnepanelen gelegd. Koelcel en vriescel geheel vervangen, nieuwe indeling, betere isolatie, zuinigere koelmotoren. Minder 'dagkoelingen' laten draaien.
Als er een actuele aanleiding is dan vragen we actief om extra fooi en schenken de hele fooienpot aan een goed doel.
Minder suiker, minder zout. Rekening houden met 'het hongerige brein'. En voedseleducatie.
We hebben een samenwerking met biologisch akkerbouwbedrijf Westers. Zij telen de aardappels voor onze patat, deels bemest met zeewierbijvangst uit onze visnetten.
Here you will find Restaurant 't Ailand
't Ailandfrom your location