Pasta met Solt garnalen uit Zoutkamp
Categorieën
Het waddengebied zit vol verrassende streekproducten. Het land, het Wad en het water zorgen voor pure smaken. En deze vind je gewoon in je achtertuin. Lekker lokaal én dichtbij. Tijdens 'Koken met waddenproducten' eren we iedere maand één van deze mooie producten van het Wad, door middel van een recept. Alle kustgebieden en eilanden komen aan bod. Deze keer een recept met garnalen uit Zoutkamp: een frisse pasta met garnalen en zeekraal. Proef het Wad met deze heerlijke zilte pasta. Eet wat het Wad schaft.
Solt garnalen uit Zoutkamp
Lang was Zoutkamp, ook wel de garnalenhoofdstad van Nederland genoemd, een bruisende vissersplaats en een strategisch gelegen schans aan de Lauwerszee. Tot 1960 heeft Zoutkamp een vissershaven maar na de afsluiting van de Lauwerszee was dit voorbij. Toch voelt het dorp nog aan als een ouderwets vissersdorp en is het nog steeds dé perfecte plek om een visje te eten. In 2016 richtten 5 Zoutkamper-vissers het merk Solt op. De garnalen worden gepeld in Lauwersoog en zijn tot 14 dagen houdbaar zonder toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit zorgt voor de allerlekkerste en eerlijkste smaak; ziltig zoet en niet zout. Ideaal voor in deze frisse pasta.
Ontdek meerIngrediënten voor de pasta met garnalen uit Zoutkamp
Voor 2 personen
- 250 gram verse spaghetti
- 150 gram garnalen uit Zoutkamp
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 bosje verse krulpeterselie
- 1 hand vol zeekraal
- 2 eetlepels extra vergine olijfollie
- 1 citroen
- peper en zout
Bekijk de kookvideo - (klik op de afbeelding om de video te starten)
Bereiding
Snij de knoflook en de sjalotjes fijn.
Kook de pasta beetgaar.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de sjalotjes.
Snij ondertussen de peterselie grof.
Voeg de pasta, garnalen, peterselie, citroensap en zeekraal toe aan de knoflook en de sjalotjes. Meng het geheel goed door. Voeg peper en zout en een flinke scheut extra vergine olijfolie toe en serveer met een partje citroen.
Eet smakelijk!
Koken met waddenproducten - ontdek meer recepten
-
Koffie uit Vlieland
-
Spek van Waddenvarkens
-
Texels skuumkoppe