Anjum
Hans Gartner, jarenlang boswachter bij Nationaal Park Lauwersmeer en betrokken weidevogelaar van de Bantpolder van Natuurmonumenten, neemt je mee op excursie. In het voorjaar broeden er in de Bantpolder grote aantallen weidevogels zoals grutto, scholekster,...
Hans Gartner, jarenlang boswachter bij Nationaal Park Lauwersmeer en betrokken weidevogelaar van de Bantpolder van Natuurmonumenten, neemt je mee op excursie.
In het voorjaar broeden er in de Bantpolder grote aantallen weidevogels zoals grutto, scholekster, kievit en tureluur. In het natte gebied broeden ook zeven verschillende eendensoorten, zoals de wintertaling en de slobeend.
In het najaar rusten er veel vogels die op doortrek naar Zuid-Europa en Afrika zijn. Omdat het gebied vlak achter de dijk ligt, rusten er bij hoogwater vaak honderden wadvogels. Ze komen er overtijen, hun verenkleed verzorgen en een dutje doen.
Hoewel de Bantpolder van de zee is afgesloten, heeft het zee verleden nog steeds invloed op de plantengroei. In het gebied komen fraaie overgangen tussen vegetaties van zoete en van brakke grond voor. Langs de greppels groeien kwelderplanten, zoals zeekraal en schorrenkruid. In de buurt van de weg zijn in het voorjaar de vele rietorchissen zichtbepalend.
Praktische informatie
Voor wie
Iedereen van 8 - 80 jaar
Kosten
Volwassen
Normaal: € 8,00
Ledenprijs: € 5,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Aanmelden
Via de site van Natuurmonumenten
Here you will find Vogels en planten kijken in de Bantpolder
Hoek van de Bantfrom your location